Ανακοίνωση Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων σχετικά με την Κυριακάτικη λειτουργία των εμπορικών κατα


Η πενθήμερη και σαραντάωρη μισθωτή εργασία αποτελεί εδώ και αρκετές δεκαετίες αδιαπραγμάτευτο κεκτημένο των ανεπτυγμένων κρατών. Η οικονομική κρίση και θεσμική παρακμή της κοινωνίας μας δε θα πρέπει επ’ ουδενί να αποτελέσει αφορμή για την απώλεια κάθε είδους εργασιακών δικαιωμάτων.

Η καταναλωτική ανάγκη των συμπολιτών μας μπορεί να εξαντληθεί σε ένα εξαήμερο και πλήρως -ήδη- διευρυμένο ωράριο καταστημάτων. Η επταήμερη απασχόληση με την προσθήκη της Κυριακής ως εργάσιμης ημέρας, με ή χωρίς την υπερωριακή αποζημίωση, αποτελεί προφανώς επιστροφή σε σκοτεινές, μεσαιωνικού χαρακτήρα εργασιακές εποχές.


Ως Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων επιθυμούμε να εξακολουθούμε και στο μέλλον να διατηρούμε μια ανθρώπινη σχέση με τους ασθενείς μας. Για να συμβεί αυτό, προϋπόθεση είναι όχι μόνο εμείς, αλλά και η υπόλοιπη επιχειρηματική κοινωνία, να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο με τον αρμόζοντα σεβασμό. Ας ελπίσουμε τελικά να επικρατήσει η φωνή της ανθρώπινης λογικής και όχι της άκρατης κερδοσκοπίας.


Εκ του Δ.Σ. του Ο.Σ.Ι.

#ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts