Εγκαίνια Δημοτικού Κοινωνικού Οδοντιατρείου Ιωαννίνων


Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησής του, το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Δήμου Ιωαννιτών άνοιξε τις πύλες του και επίσημα.

Με την παροχή δωρεάν οδοντιατρικής περίθαλψης και φροντίδας σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ολοκληρώνονται οι δομές υγείας που ήταν στον πρόγραμμα δράσης του ΟΚΠΑΠΑ

Το Δημοτικό Οδοντιατρείο, που στεγάζεται σε χώρο του ΚΕΠΑΒΙ και θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8 έως τις 11 το πρωί, εγκαινιάστηκε χθες από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο οποίος έκανε λόγο για μια υπέροχη πρωτοβουλία με κοινωνικό χαρακτήρα. «Αποδεικνύεται ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν ανοιχτές τις καρδιές τους για να καλυφθούν ανάγκες που δεν μπορεί να καλύψει η πολιτεία ή κάποιοι πολίτες από μόνοι τους», τόνισε χαρακτηριστικά.

Το ξεκίνημα της νέας δομής χαιρέτισε ο δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας, ευχαριστώντας τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΟΚΠΑΠΑ για την προσπάθεια που καταβάλλουν. «Η αυτοδιοίκηση σηκώνει στους ώμους της ένα τεράστιο βάρος τον καιρό της κρίσης. Ο ΟΚΠΑΠΑ έχει κάνει σημαντική δουλειά. Στρεφόμαστε σε δράσεις που δεν έχουν τον χαρακτήρα ελεημοσύνης, αλλά στηρίζουν με υπηρεσίες όσους έχουν ανάγκη», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Για μια ημέρα χαράς έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΟΚΠΑΠΑ Φίλιππος Τσουμάνης, τονίζοντας πως το Δημοτικό Οδοντιατρείο θα προσφέρει σημαντικό έργο. Ο κ. Τσουμάνης έκανε μια σύντομη παρουσίαση των δράσεων που αναπτύσσει ο ΟΚΠΑΠΑ, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν στη δημιουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου και τόνισε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί για την κάλυψη των αναγκών.

Στα εγκαίνια έδωσαν το παρών η αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτα Μητροκώστα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, μέλη της διοίκησης και εργαζόμενοι του ΟΚΠΑΠΑ, αντιπρόσωποι του Δ.Σ. του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων και πολίτες.

Παροχές :

Θα παρέχει δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε ειδικές κατηγορίες δικαιούχων, όπως καθορίζονται από τον Κανονισμό Λειτουργίας. Υπάρχει Οδοντίατρος με σύμβαση παροχής υπηρεσιών σε μόνιμη βάση και οδοντιατρική περίθαλψη που παρέχεται από το Δημοτικό Οδοντιατρείο αφορά τις εργασίες: Εμφράξεις (σφραγίσματα), εξαγωγές οδόντων, ενδοοδοντικές θεραπείες (απονευρώσεις), διάνοιξη αποστημάτων, και όποια άλλη εργασία είναι εφικτή.

Οι δικαιούχοι Δικαιούχοι των υπηρεσιών του Δημοτικού Οδοντιατρείου Αλληλεγγύης, όπως και των Δημοτικών Ιατρείων Αλληλεγγύης Ιωαννίνων «Νίκος Σκοπούλης» και του Δημοτικού Φαρμακείου Αλληλεγγύης είναι οι κάτοχοι της Ειδικής Κάρτας Παροχών Υγείας που εκδίδεται από τον Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.. Η Κάρτα αυτή παρέχεται σε δημότες ή μόνιμους κατοίκους της πόλης και σε μετανάστες, σύμφωνα με ειδικώς καθορισμένα κριτήρια τα οποία αξιολογούνται από την Επιτροπή Διοίκησης. Η Ειδική Κάρτα Υγείας είναι ανώνυμη, έχει τον αριθμό μητρώου του δικαιούχου και το αντίστοιχο barcode και έχει ισχύ για τέσσερις μήνες. Στη λήξη της ισχύος της επαναξιολογείται από μηδενική βάση.

Για την παροχή της Ειδικής Κάρτας Παροχών Υγείας εξετάζονται σωρευτικά τα εξής κριτήρια: 1. Ασφαλιστικά δικαιώματα (τα οποία είναι και η βασική προϋπόθεση): Για να είναι κάποιος δικαιούχος της ειδικής κάρτας παροχών υγείας, θα πρέπει να είναι ανασφάλιστος ή να μην έχει δυνατότητα ασφαλιστικής κάλυψης. 2. Ετήσιο Εισόδημα: Εξετάζεται το ετήσιο εισόδημα καθαρό εισόδημα έκαστου δικαιούχου, το οποίο διαμορφώνεται ως ακολούθως, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της οικογένειας: Μέλη Οικογένειας: Εισόδημα: 1 άτομο έως 6.000 ευρώ 2 άτομα έως 7.500 ευρώ 3 άτομα έως 8.500 ευρώ 4 άτομα έως 9.500 ευρώ 5 άτομα και άνω έως 11.000 ευρώ Άτομα με αναπηρία 67% και άνω προσαύξηση 10% στα ανωτέρω ποσά. 3.Εργασία – Επαγγελματική κατάσταση: Εξετάζονται η επαγγελματική κατάσταση του ατόμου ή των μελών της οικογένειας του δικαιούχου, ο οποίος μπορεί να είναι: Άνεργος, εργαζόμενος 4.Οικονομική και περιουσιακή κατάσταση: Εξετάζονται οι πηγές εισοδήματος και τα περιουσιακά στοιχεία του ατόμου ή των μελών της οικογενείας του δικαιούχου και οι συνθήκες διαβίωσης. 5. Στέγαση: Εξετάζονται οι κάτωθι συνθήκες στέγασης: Άστεγος, σε ενοίκιο, φιλοξενούμενος, ιδιοκατοίκηση Εξετάζονται επίσης και οι συνθήκες διαβίωσης του δικαιούχου και της οικογένειάς του.

Οι ενδιαφερόμενοι συμπολίτες μας, μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στις υπηρεσίες του Ο.Κ.Π.Α.Π.Α., τηλ.2651304760 και στο ΚΕΠ Υγείας, Αβέρωφ 6, ισόγειο τηλ. 2651361401/402.

#ΕΚΔΗΛΩΣΕΙς #ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Featured Posts
Posts are coming soon
Stay tuned...
Recent Posts