Με την ευγενική

χορηγία της

Διεύθυνση

Γ. Παπανδρέου 2 Κτίριο Β,

ΤΚ 45 444, Ιωάννινα

 

www.osioanninon.com

Τηλ. 26510 27788

email: osioanninon@gmail.com

Οργανισμοί

Σύλλογοι

Ενημέρωση

Ξένες οδ. ιστοσελίδες

Χρήσιμοι σύνδεσμοι

© 2015 Οδοντιατρικός Σύλλογος Ιωαννίνων.

 

Η Ε.Ο.Ο. για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

November 27, 2015

 

Tην πλήρη αντίθεση της στη συγχώνευση του ΕΤΑΑ με άλλα ασφαλιστικά ταμεία, ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού στην Βουλή, εκφράζει η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Η Ε.Ο.Ο. συμπαρατασσόμενη με τους άλλους υγειονομικούς φορείς (Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο) δημιουργεί  ενιαίο μέτωπο αντίδρασης και καλεί όλους τους υγειονομικούς να αγωνισθούν για την βιωσιμότητα του Ταμείου τους.

Παράλληλα διοργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας μαζί με τα δευτεροβάθμια όργανα ΠΙΣ-ΠΦΣ-ΠΚΣ, την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου, στη 1 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις η μείωση της ροής νέων επαγγελματιών προς τα ταμεία, ενώ την ίδια στιγμή αυξάνονται οι ετήσιες διαγραφές ασφαλισμένων. Ειδικότερα στους μηχανικούς προσεγγίζουν τις 3000, στους υγειονομικούς και δικηγόρους ξεπέρασαν τους 1.000 ανά κλάδο. Είναι χαρακτηριστική η συνεχώς βαίνουσα μειούμενη σχέση συνταξιούχων προς ασφαλισμένους που είναι σήμερα κατά μέσο όρο 1:3,65 (ειδικότερα: μηχανικοί 1:4,15, υγειονομικοί 1: 4,00 και νομικοί 1:2,70) όταν την εποχή της ενοποίησης το 2008 ήταν αντίστοιχα 1:4,90 (ειδικότερα: μηχανικοί 1: 7,20, υγειονομικοί 1: 4,90 και νομικοί 1:3,40)

Επίσης τα τελευταία 5 χρόνια έχει παρουσιασθεί τεράστια συσσώρευση οφειλών ενώ έχει αυξηθεί δραματικά και ο αριθμός των οφειλετών.

Η Ε.Ο.Ο. καλεί όλους τους φορείς να στηρίξουν την προσπάθεια τους για την διατήρηση της ανεξαρτησίας του ταμείου και την διασφάλιση της βιωσιμότητας και ζητά:

Άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εργασίας  κ. Γ. Κατρούγκαλο και τον υφυπουργό κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, διεκδικώντας  την ανεξαρτησία του Ταμείου και την χρηματοδότησή του στα πλαίσια της τριμερούς χρηματοδότησης με παράλληλη κατάργηση του άρθρου 37 του Ν.3863/2010 που στερεί το ΕΤΑΑ από τη κατώτατη εγγυημένη σύνταξη των 360 ευρώ.

Ζητά επίσης, την επαναφορά των άρθρων 38 και 39 Ν. 4331/15.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts
Please reload

Archive
Please reload

Search By Tags
Please reload